Ceny elektřiny rostou. Německo se stává obětí koketování s obnovitelnými zdroji

02.03.2013 21:06
V Německu rostou ceny elektřiny. Může za to podpora zvyšující se produkce elektřiny z obnovitelných zdrojů. V konečném důsledku je to hrozbou pro konkurenceschopnost Německa jak na evropské, tak na globální úrovni.

Německo je světovou jedničkou ve výrobě elektřiny z obnovitelných zdrojů. Roste však riziko toho, že se v této oblasti stane obětí svého úspěchu. Ceny elektřiny totiž v důsledku vyšších nákladů produkce z obnovitelných zdrojů prudce rostou.

Němečtí politici se sice snaží o omezení tohoto vlivu, podle naší analýzy ale stále existují významné tlaky na další zvyšování cen elektrické energie. Jejich příčinou je právě pokračující změna ve struktuře německého energetického trhu a posun směrem k obnovitelným zdrojům. V konečném důsledku pak tento proces představuje hrozbu pro konkurenceschopnost Německa jak na úrovni Evropy, tak na úrovni globální.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-evropa/c1-59425580-ceny-elektriny-rostou-nemecko-se-stava-obeti-koketovani-s-obnovitelnymi-zdroji




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)