ČEZ začne v Albánii odpojovat od proudu vodárny, firmě došla trpělivost

16.11.2012 10:38

Situace společnosti ČEZ v Albánii se začíná dramatizovat. Firma, která čelí šikaně albánské vlády a mizivé platební morálce tamních neplatičů, začne v pátek odpojovat od proudu místní vodárny. Přistupuje tak k poslednímu kroku, který by měl přimět státní podniky k zaplacení mnohamilionových faktur. Stejně ČEZ již delší dobu postupuje i v případě drobných neplatičů, což vyvolalo v posledních dnech i několik demonstrací v ulicích albánských vesnic. Informaci pro iDNES.cz potvrdila mluvčí společnosti Barbora Půlpánová. ČEZ rozeslal státním vodárnám varování, že je připraven zastavit dodávky proudu, pokud nezaplatí. Jednání několikrát zkrachovala, přestože se datum odpojení neustále odsouval. Konečný termín by sice měl nastat už v pátek, firma však stále doufá, že vláda nakonec zaplatí. "V této situaci jsme již jednou v minulosti byli a stát tehdy na poslední chvíli zaplatil," uvedla mluvčí.
Zdroj: https://ekonomika.idnes.cz/cez-zacne-v-albanii-odpojovat-od-proudu-vodarny-f5p-/ekoakcie.aspx?c=A121115_154850_ekoakcie_neh




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)