ČEZ zlevní o desetinu. Lákavá sleva se nemusí vyplatit

14.05.2013 14:27

Praha - Společnost ČEZ na začátku tohoto týdne oznámila, že zlevní elektřinu o deset procent. Podmínkou pro slevu je však fixace ceny do konce roku 2015.
Pro domácnost, která elektřinu používá ke svícení, napájení spotřebičů a vaření, to podle údajů ČEZu znamená roční úsporu 387 korun. Odběratelé žijící v rodinných domech, kteří elektřinou i topí, pak podle ČEZu uspoří přes 2500 korun za rok.
Standardního tarifu, tedy základní produktové řady Comfort, se zlevnění - přinejmenším prozatím - nedotkne. A to přes to, že ČEZ letos nakupuje elektřinu na trhu o 15 procent levněji než loni, jak připomíná analytik společnosti Cyrrus Marek Hatlapatka.

 

 

Pokud zákazník slevu využije a objedná si produkt ČEZ Fix, nesmí až do roku 2015 odejít ke konkurenčnímu dodavateli. Nedotkne se jej ani případné další zlevnění elektřiny, pokud by její cena na trhu pokračovala v poklesu.
Zlevnění se týká pouze silové, tedy neregulované části ceny elektřiny. Ta tvoří v průměru 44,7 procenta celkové částky, kterou domácnosti platí za elektřinu. Zbývající část tvoří poplatek za distribuci nebo příspěvek na obnovitelné zdroje energie, stanovený Energetickým regulačním úřadem.

Zdroj: https://aktualne.centrum.cz/finance/bydleni/clanek.phtml?id=779466




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)