Dodavatelé energií nabízejí slevy, zákazník se jim ale musí upsat i na několik let

18.09.2013 16:20

Změnit dodavatele energie je snadná a široce využívaná záležitost, což dokazuje osm set tisíc loňských přechodů zákazníků. Mnohdy ale přejít k jinému dodavateli není v dané chvíli možné či jen se sankcemi. Důvodem je, že dodavatelé energií se snaží udržet klienty tím, že jim nabídnou určité výhody za přijetí závazku využívat služeb dané firmy po určitou dobu, nejčastěji na jeden či dva roky.

Závazek pak zákazníkovi nedovoluje smlouvu hladce ukončit. Pokud by totiž závazek porušil, hrozí mu za to nemalé sankce, například náhrada dodavateli za vzniklou škodu.
Nějaký závazek, který ztěžuje přechody, má nyní obrovské množství klientů. Dodavatelé energií se totiž snaží ulovit do pasti závazků co nejvíc klientů. Proto je třeba každý nabídnutý závazek důkladně zvážit podle rčení Není všechno zlato, co se třpytí.

Zdroj: https://www.novinky.cz/finance/313610-dodavatele-energii-nabizeji-slevy-zakaznik-se-jim-ale-musi-upsat-i-na-nekolik-let.html




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)