Domácnosti zaplatí v příštím roce za elektřinu až o 2 tisíce více. Zdraží i plyn

29.11.2012 10:09
Růst cen elektřiny táhne především podpora obnovitelných zdrojů. Obchodníkům klesnou marže. V příštím roce vzroste cena na pokrytí nákladů spojených s výrobou energie z alternativních zdrojů na 583 korun za megawatthodinu, což je o 39,1 procenta více než letos.

Domácnosti zaplatí příští rok za elektřinu až o 1900 korun víc než letos, náklady na plyn vzrostou až o 1200 korun ročně. Vyplývá to z údajů, které ve středu představil Energetický regulační úřad (ERÚ).

Podle předsedkyně úřadu Aleny Vitáskové se ceny energií budou lišit v jednotlivých regionech. V průměru elektřina zdraží o 2,4 procenta a regulovaná cena plynu vzroste o 4,13 procenta. Zásadní dopad na zdražení elektřiny má podle ERÚ podpora elektřiny z obnovitelných zdrojů.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/energie/c1-58852830-domacnosti-zaplati-v-pristim-roce-za-elektrinu-az-o-2-tisice-vice-zdrazi-i-plyn




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)