Domy budou mít energetické štítky podobně jako spotřebiče. Návrh těsně prošel Senátem

20.07.2012 10:43
Ekologické opatření, které nám ukládá Brusel, prošlo v Senátu nejmenším možným počtem hlasů a bylo kritizováno zprava i zleva. Nyní poputuje k prezidentovi. Zazněl také argument, že se jedná o byznys pro ty, kdo budou zpracovávat energetické audity a vypracovávat štítky.

Senát ve čtvrtek schválil novelu zákona o hospodaření energií, která zavádí povinnost označovat budovy energetickými štítky podobně, jako je tomu nyní u elektrospotřebičů. Novelu nyní dostane k podpisu prezident republiky.

Senátoři ji schválili jen nejnižším možným potřebným počtem hlasů a v předcházející debatě ji kritizovali zleva i zprava. Opatření má vést ke snížení nákladů na energie.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-56642950-domy-budou-mit-energeticke-stitky-podobne-jako-spotrebice-navrh-tesne-prosel-senatem




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)