Druhý reaktor Temelína je už na 60 procentech výkonu

25.06.2013 08:54

Připojením turbogenerátoru k přenosové síti skončila v pondělí těsně před půl sedmou večer odstávka druhého bloku Jaderné elektrárny Temelín (JETE), která trvala necelých 52 dní. Aktuálně je výkon reaktoru na 60 procentech. Naplno začne pracovat ve druhé polovině týdne. Právo o tom informoval mluvčí JETE Marek Sviták.

„Odstávky jsou nejnáročnější období v roce. Vedle výměny paliva provádíme řadu kontrol a modernizací s cílem zefektivňovat provoz a posilovat bezpečnost. Museli jsme upravit i nastavení impulzních pojistných ventilů u parogenerátorů. Potřeba těchto prací vyplynula až ze zkoušek prováděných před připojením bloku k síti. Nebýt toho, ukončili bychom odstávku o tři dny dříve. I tak se ale jednalo o třetí nejkratší odstávku v historii elektrárny,“ shrnul průběh odstávky, ředitel JE Temelín Miloš Štěpanovský.

Zdroj: https://www.novinky.cz/domaci/305816-druhy-reaktor-temelina-je-uz-na-60-procentech-vykonu.html




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)