EKONOM: Po levnějším volání bude levnější i plyn. Největší hráč na trhu je pod tlakem

05.05.2013 18:35

Tlak konkurentů donutil společnost RWE zlevnit. Nejprve musela dorovnat ceny plynu na úroveň jiných dodavatelů pro velké odběratele, od května srazí cenu komodity pro domácnosti o téměř jedenáct procent. A do konce roku by mohlo dojít k dalšímu snížení cen.

Nejlevnější z konkurentů RWE přitom dnes prodávají plyn domácnostem až o 30 procent levněji. Výsledkem je masivní odliv zákazníků ke konkurenci. Z původních 2,3 milionu odběrných míst jich nyní u plynáren skupiny RWE zůstává 1,6 milionu. Zlevnění ohlášené RWE změní rozložení sil na trhu jen částečně. Nejlevnější z dodavatelů, jako například E.ON Energie, SPP CZ či Lama Energy, si udrží výrazný odstup i nadále.

 

 

"Dodávky zemního plynu od EON Energie zůstávají v porovnání nabídkou skupiny RWE až o 20 procent výhodnější," poznamenal mluvčí skupiny EON Vladimír Vácha.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi/c1-59813540-po-mobilnich-tarifech-prijde-i-levnejsi-plyn




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)