EKONOM: Solár jako symbol rychlých zisků? Větší návratnost mají vodní i větrné elektrárny

12.09.2013 09:02

Dobře umístěné větrné a vodní elektrárny jsou v Česku "zlatý důl". Ziskovost solárních panelů kazí srážková daň. Šest z deseti nejvýnosnějších větrných elektráren v Česku vlastní firemní skupina Eldaco.
Solární elektrárny na českých polích se staly symbolem rychlých a téměř bezpracných zisků. Jak ale vyplývá z analýzy týdeníku Ekonom, lepší návratnost vložených peněz vykazují větrné turbíny a malé hydroelektrárny.

 

 

Zkušení investoři, kteří dokázali vybrat vhodné lokality, vytváří čistý zisk ve výši až 40 procent tržeb za vyrobenou elektřinu. Vložené peníze investora nesou výnos 20 i více procent ročně. V poměru ke svým tržbám a kapitálu jsou tak některé firmy v oboru „zelené energetiky“ ziskovější než ČEZ.
Šest z deseti nejvýnosnějších větrných elektráren v Česku vlastní firemní skupina Eldaco, jejíž ředitelkou a hlavní akcionářkou je Iva Šťastná. „Eldaco začalo na přípravě projektů ještě před rokem 2005, kdy vznikl zákon o podpoře obnovitelných zdrojů, takže si mohlo vytipovat ty nejlepší lokality,“ vysvětluje ředitelka Eldaca.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi/c1-60685560-ekonom-solar-jako-symbol-rychlych-zisku-vetsi-navratnost-maji-vodni-i-vetrne-elektrarny




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)