Elektronické aukce energií jsou v současné podobě riskantní, tvrdí analýza pro ERÚ

10.09.2013 16:36

Na Praze 12 vyhrála v aukci firma existující pouhé čtyři měsíce. "Zákazník podepisuje smlouvu s novým dodavatelem, aniž zná jeho obchodní podmínky a všechny poplatky," upozorňuje poradenská společnost ENA.
Ačkoli jsou elektronické aukce jednou z  možností, jak ušetřit za elektřinu a plyn, v současné podobě jsou pro zákazníky riskantní. Při přihlašování do aukce totiž odběratelé  neznají obchodní podmínky vítěze aukce.
Uvádějí to předběžné výsledky analýzy, kterou připravuje poradenská společnost ENA pro Energetický regulační úřad (ERÚ).

Zástupci společnosti v úterý na tiskové konferenci varovali, že na konci roku, až se změny dodavatelů po aukcích uskuteční, může na ERÚ přijít vlna stížností od zákazníků.
ENA by měla analýzu dokončit a předat ERÚ do poloviny října. Už nyní ale společnost upozorňuje na případ aukce na Praze 12, kterou vyhrála firma One Energy Česká republika existující čtyři měsíce.
Společnost podle ENA nemá zatím žádné zákazníky ani internetové stránky, na kterých by byly zveřejněny ceníky a obchodní podmínky. ENA chce kvůli tomuto případu podat ještě tento týden podnět na ERÚ, aby záležitost prošetřil.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-60666450-elektronicke-aukce-energii-jsou-v-soucasne-podobe-riskantni-tvrdi-analyza-pro-eru




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)