EU se nelíbí ruský uran, hrozí zavřením Dukovan

03.10.2012 10:23

PRAHA - Česká republika bude čelit na půdě Evropské unie novému pokusu o odstavení jaderné elektrárny Dukovany. Záminkou pro větší tlak na odstavení Dukovan stala skutečnost, že společnost ČEZ v této elektrárně využívá palivo vyrobené z uranu, který je obohacován v Rusku, tedy mimo území EU. To je údajně v rozporu s evropskou deklarací z Korfu z roku 1994. ČEZ pochybení proti evropským pravidlům popírá. "ČEZ měl smlouvu na dodávky paliva pro elektrárnu Dukovany podepsanou už před vstupem Česka do Evropské unie. Tato smlouva byla spolu s naším vstupem akceptována i ze strany Zásobovací agentury Euratomu ESA," uvedl mluvčí firmy Ladislav Kříž.EU se nelíbí ruský uran, hrozí zavřením Dukovan.

Zdroj: https://byznys.lidovky.cz/unie-hrozi-cesku-uzavrenim-dukovan-kvuli-uranu-f5b-/firmy-trhy.asp?c=A121003_072130_firmy-trhy_ogo




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)