Faktury za energie budou přehlednější, přikáže úřad

27.05.2013 10:28

Praha - Mnoho nepřehledných kolonek, nesrozumitelné a příliš odborné informace o spotřebách energií? Takové faktury mají už od příštího roku skončit.
Energetický regulační úřad totiž chce prosadit změnu zákona, která energetickým firmám nařídí přednostní předkládání jednodušších faktur na dodávky elektřiny a zemního plynu.
Nové faktury mají lidem umožnit nejen snadnější orientaci v platbách, ale i snazší porovnání cen jednotlivých dodavatelů. Sloužit tomu má nová standardní jednotka, podle které se bude vyhodnocovat spotřeba a cena. Nahradit má současné megawatthodiny.

Přednostní vystavování jednodušších faktur předloží regulační úřad v návrhu novely energetického zákona, kterou v blízké době pošle Legislativní radě vlády. Podle představ ERÚ mají nová pravidla platit už od začátku příštího roku.
Odběratelům energií začne také sloužit kalkulátor cen elektřiny a plynu přímo na stránkách Energetického regulačního úřadu. "Zákazníci si tak budou moci snadno porovnat nabídky jednotlivých dodavatelů nejen podle spotřeby v megawatthodinách, ale také podle zmíněných nových jednotek," říká mluvčí úřadu Jiří Chvojka.

Zdroj: https://aktualne.centrum.cz/finance/bydleni/clanek.phtml?id=779744




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)