Jednáme s vládou o slevě na elektřinu pro největší firmy, říká šéf svazu průmyslu

13.02.2013 11:16

Svaz průmyslu tlačí na to, aby největším průmyslovým firmám stát snížil příspěvek na obnovitelné zdroje. Prezident svazu Jaroslav Hanák v rozhovoru pro IHNED.cz dokonce tvrdí, že ministr financí Miroslav Kalousek je ochoten průmyslníkům vyhovět. Hutě, ocelárny a sklárny bojují o to, aby už od léta platily nižší příspěvek na obnovitelné zdroje než ostatní firmy a domácnosti. IHNED.cz to řekl prezident svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák.
Spolu s expertní skupinou z ministerstva průmyslu a obchodu navrhují pro firmy se spotřebou nad 20 GWh ročně zachování nižší loňské sazby příspěvku na obnovitelné zdroje, která je proti letošní o čtvrtinu nižší. Rozdíl ve výši jedné až dvou miliard korun by měl být zaplacen ze státního rozpočtu. Jednání s ministrem financí Miroslavem Kalouskem již proběhla, o konečné podobě opatření se ale rozhodne až v červnu. Drahá elektřina kvůli přehnané podpoře obnovitelných zdrojů, hlavně solárních elektráren, je v současnosti vedle korupce největším problémem tuzemské ekonomiky, říká Hanák.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-59302650-svaz-prumyslu-jedna-o-sleve-na-elektrinu




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)