Když si koupíte elektrárnu od Rusů, budete s nimi svázáni napořád, varují Američané

29.10.2012 08:29

Boj o dostavbu Temelína přiostřuje. Američané varují před závislostí české energetiky na ruské vládě. Podle šéfa Westinghousu lze například do amerických elektráren získat palivo z více zdrojů než od jeho firmy, zatímco v ruském případě ne. Americký Westinghouse mění svoji taktiku v soutěži o největší zakázku v historii České republiky, dostavbu Temelína za zhruba 200 miliard korun. Firma dosud zdůrazňovala hlavně kvalitu svých výrobků, nyní začíná používat politické argumenty a varuje před závislostí české energetiky na ruské vládě. Po vyřazení francouzské Arevy je Westinghouse spolu s ruským konsorciem MIR. 1200 jediným zájemcem o zakázku na stavbu dvou nových bloků jaderné elektrárny. "Zakázka ukáže, jak moc chce být Česká republika energeticky nezávislá na zahraničí. Když si koupíte elektrárnu od Rusů, budete s nimi napořád svázáni," říká v rozhovoru pro HN Daniel Roderick, generální ředitel americké společnosti Westinghouse. Dodává, že konsoricum MIR je napojeno na ruský stát.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-58186180-kdyz-si-koupite-elektrarnu-od-rusu-budete-s-nimi-svazani-naporad-varuji-americane




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)