Kolik zaplatíte za vodu? Porovnání měst v unikátní mapě

05.02.2013 20:21

Praha - Voda v Česku dál zdražuje. Letošní novoroční zdražení dosáhlo v průměru 4,9 procenta, místy si ale lidé musí připlatit i více než desetinu oproti loňskému roku. Nejdražší je voda v regionech, kde má vodárenskou infrastrukturu v nájmu francouzská společnost Veolia. Její ceníky bezpečně obsadily první pětku nejdražšího vodného a stočného v Česku.

Vyplývá to z unikátní mapy připravené online deníkem Aktuálně.cz, která porovnává aktuální ceny podle regionů a současně podle provozovatelů vodáren. Ze shromážděných dat vyplývá, že nejvíce meziročně zdražila voda na Rokycansku (o 14 %). Následují Praha (12,1 %) a Trutnov (9,9 %). Na opačném konci tabulky je Rychnov nad Kněžnou, kde letos zůstala cena stejná jako v roce 2012. Pokud bychom však neporovnávali jen letošní a loňský rok, bylo by zdražení mnohem výraznější. Z velkých měst stoupla cena nejvíce v Plzni, kde v roce 2011 zdražila voda o třetinu a následující rok pak o další čtvrtinu. Zdražovalo se i letos, ale už "jen" o dvacetinu.

Zdroj: https://aktualne.centrum.cz/ekonomika/penize/clanek.phtml?id=770156




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)