Kvůli plýtvání energií se hádá desetina Čechů. Tipy, jak šetřit v létě

09.08.2013 08:39

Že platby za energie zasahují do peněženek čím dál víc, už jsme si zvykli. A nedostatek financí se také logicky promítá do vztahů mezi lidmi.
Kvůli plýtvání energiemi se hádají nejen manželé či partneři, ale často také dochází k rozepřím mezi dětmi a rodiči nebo spolubydlícími.
Více než desetina Čechů se přiznala, že kvůli šetření, respektive plýtvání energiemi v domácnosti, mají neshody a hádky. Vyplývá to z aktuálního průzkumu nezávislého srovnávače Ušetřeno.cz.

 

 

Podle analytika serveru FINmarket.cz Tomáše Suchého existují mezi lidmi zlozvyky, které mohou okolí vytočit doběla. Mezi ty nejčastější, kvůli kterým hádky vznikají, patří puštěná voda při čištění zubů a rozsvícená světla v domě nebo bytě.
"Při čištění zubů si nechává volně vytékat vodu z kohoutku 45 procent Čechů," uvádí Tomáš Suchý s tím, že častěji se takto "proviňují" ženy.
Dalším zlozvykem, kvůli kterému dochází často k výměně názorů v rodině, je nezhasínání světla. Po ostatních členech domácnosti musí světlo zhasínat 57 procent Čechů.
"Tento zlozvyk jde na nervy hlavně ženám. Po ostatních členech domácnosti, ať už jsou to děti nebo partneři, neustále zhasíná 60 procent žen, mužů o šest procent méně," doplňuje Tomáš Suchý. Podle něj lze například děti motivovat k šetření energiemi příslibem odměny, kterou jim za ušetřené peníze můžeme pořídit.
Se serverem Snižujeme.cz jsme pro vás připravili pár tipů, jak snížit spotřebu energií i teď v parném létě. Možná se vám některé rady budou zdát banální, vždyť to není nic nového. Ale opravdu se jimi řídíte?

Zdroj: https://finance.idnes.cz/jak-usetrit-za-energie-v-domacnosti-d6o-/viteze.aspx?c=A130806_160258_viteze_zuk




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)