Levnější elektřina pro největší firmy bude nejdříve od roku 2014, zní z Kalouskova úřadu

14.02.2013 13:40
Ministerstvo financí zatím neslíbilo, že dokáže najít jednu až dvě miliardy korun, aby největší průmyslové podniky mohly platit nižší příspěvek na obnovitelné zdroje. O opatření se teprve jedná, platit by mohlo až od ledna 2014. Levnější elektřiny by se největší průmyslové firmy mohly dočkat až od ledna 2014 a nikoli již v létě letošního roku, jak doufal v rozhovoru pro IHNED.cz šéf svazu průmyslu a obchodu Jaroslav Hanák.

Vyplývá to z prohlášení ministerstva financí, podle kterého se o opatření teprve bude jednat. Expertní skupina ministerstva průmyslu a obchodu spolu se svazem průmyslu a dopravy navrhují, aby firmy s největší spotřebou (přibližně 20GWh ročně) platily příspěvek na obnovitelné zdroje (OZE) v loňské výši 420 korun místo současné 583 korun. Energeticky náročným oborům, jako jsou hutnictví, zpracovatelský průmysl, sklářství či keramika by to mohlo ušetřit desítky až stovky milionů korun.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-59311470-levnejsi-elektrina-pro-nejvetsi-firmy-bude-nejdrive-od-roku-2014-zni-z-kalouskova-uradu




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)