Město Třebíč nabízí levnější plyn i elektřinu

22.04.2013 13:57

Třebíč - Třebíč se přidá k městům, která nabídla svým občanům zapojit se do elektronické aukce a získat tak levnější plyn a elektřinu.
„Jako první v České republice přišlo s touto službou pro občany město Říčany letos v lednu. Lidé v podstatě nemají jinou možnost, jak výrazněji snížit ceny energií. Proto jsme se rozhodli elektronickou aukci pro všechny zájemce zajistit," řekl místostarosta Třebíče Pavel Pacal.
Jde o elektronickou dražbu, ve které dodavatelé přes internet snižují své nabídky a snaží se tak získat zakázku a klienta. Výhodou tohoto způsobu nakupování je průhlednost celého nákupu a navíc fakt, že dodavatelé o svého klienta férově soutěží.
„Síla každého klienta je v tom, jak velký objem zakázky dodavatelům na trhu nabízí. Čím větší je poptávka, tím lepší ceny samozřejmě mohou dodavatelé nabídnout," sdělil Vítězslav Grygar, ředitel společnosti eCENTRE, která aukci na dodavatele v Třebíči bude zajišťovat. „Jde o stejnou společnost, která připravovala aukci pro Říčany i další města. Všude, kde jsme se ptali, s ní i s aukcí panovala spokojenost," informoval Pacal.

Přihlásit se mohou jednotlivé domácnosti, bytová družstva i podnikatelé. Pořádající firma pak všechny sdruží, stanoví přesné podmínky, které musejí dodavatelé dodržet, a osloví všechny dodavatele energií na trhu, aby o balík domácností soutěžili v on-line elektronické aukci.

Zdroj: https://zdarsky.denik.cz/podnikani/mesto-trebic-nabizi-levnejsi-plyn-i-elektrinu-20130417.html




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)