Místo levnější elektřiny dostal třítisícovou smluvní pokutu

02.04.2013 08:59

Správným výběrem nového dodavatele elektřiny a plynu můžete ušetřit. Ale ne všichni obchodní zástupci postupují seriózně. A tak se také může stát, že místo návrhu nové a výhodnější smlouvy se ve výsledku dočkáte jen faktury za smluvní pokutu. Bohumila Grodu z Ostravy navštívil loni v červnu obchodní zástupce energetické společnosti a chtěl vidět poslední vyúčtování za elektřinu a za plyn. To pan Groda odmítl, zcela jasně řekl, že elektřinu odebírá od ČEZu a plyn od RWE a v žádném případě nehodlá dodavatele měnit. Načež se obchodní zástupce legitimoval průkazkou ČEZu. "Řekl mi, že na ČEZu potřebují upřesnit platnost stávajících údajů, které tam mají," popsal pan Groda. Jak dodává, uvěřil, že jedná se svým stávajícím dodavatelem a poslední vyúčtování vyhledal. A pracovník začal vyúčtování zkoumat, počítat a vypisovat formuláře. "Asi po takových dvaceti minutách chtěl formuláře podepsat, vysvětlil mi, že přijde návrh nové smlouvy a vzhledem k tomu, že jsem dlouhodobý odběratel, že může být sleva. Na slevu dneska každý slyší, slyšel jsem na to i já a veškeré papíry jsem podepsal," doplnil Groda.

Návrhu smlouvy se ovšem pan Groda nedočkal. O pár měsíců později přišel jen rozpis plateb. Jenže nikoli od ČEZu, ale od společnosti SVT Group. "Okamžitě jsem volal na telefonní číslo, které tam bylo uvedeno, že s nimi nechci mít nic společného, a bylo mi řečeno, že mám poslat výpověď písemně, a vše tím bude vyřešeno," vylíčil další vývoj událostí pan Groda. Poslal tedy písemnou výpověď a domníval se, že tím je problém vyřízený. Jenže nebyl. Od společnosti SVT Group přišel další dopis a v něm faktura na tři tisíce korun za nedodržení smlouvy, ve které se zavázal dva roky odebírat elektřinu i plyn od společnosti SVT Group.

Zdroj: https://finance.idnes.cz/nabidky-levnejsi-elektriny-dfl-/viteze.aspx?c=A130328_152842_viteze_zuk




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)