Na jaře výrazně zlevní plyn. RWE konkurenci nedožene

29.04.2013 08:22

Praha - Razantní krok skupiny RWE, kterým oznámila snížení ceny plynu počínaje květnem o desetinu, zvedl vlnu zlevňování. Rozdíl mezi RWE jako dominantním dodavatelem a menšími konkurenty se sice v některých případech zmenšil, přesto však RWE zůstává jedním z nejdražších dodavatelů plynu na trhu.
Avizovanou závislost svých cen na RWE potvrdil největší alternativní dodavatel plynu, ČEZ Prodej. Slibuje zachování minimálně pětiprocentního cenového odstupu od tohoto dominantního dodavatele. Zákazníci ČEZu žijící v rodinném domku na distribučních územích RWE tak podle údajů serveru SrovnejEnergie.cz zaplatí od května v průměru o 2300 korun méně než klienti RWE. U bytů se rozdíl pohybuje kolem jednoho tisíce korun.
Společnost Pražská plynárenská v reakci na krok RWE zlevňuje od května o jedenáct procent. Podmínkou je ale smluvní závazek na další tři roky. Kdo tuto podmínku splní, získá podle odhadů serveru SrovnejEnergie.cz v Praze a středních Čechách úsporu oproti RWE v průměru tři tisíce korun v rodinném domě nebo zhruba tisíc korun v případě bytu.

Naopak dosavadní postavení na trhu zatím nenutí ke zlevnění dalšího dominantního dodavatele, společnost E.ON. Ta už v zimě snížila ceny o 6,5 procenta, od května proto nehodlá následovat konkurenty. Na distribučním území RWE zůstává EON druhým nejlevnějším dodavatelem s úsporou až 7000 korun pro rodinný dům a 2500 korun pro byt.

Zdroj: https://aktualne.centrum.cz/ekonomika/penize/clanek.phtml?id=778128




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)