Náměstek primátora Hudeček: Potřebujeme vlastnit spalovnu Malešice, hrozí blackout

04.02.2013 16:45
Praha má kromě ovládnutí Pražské plynárenské zájem i o spalovnu v Malešicích - část Pražských služeb. "U plynárny se už rýsuje nějaká dohoda, u PRE není odkup podílu možný a u Malešic jsme někde v půlce cesty," říká pro IHNED.cz Tomáš Hudeček, náměstek primátora. Praha už jedná o odkoupení podílu v Pražské plynárenské od společnosti E.ON. Zájem má ale i o absolutní ovládnutí Pražských služeb, především pak o jejich strategickou část – spalovnu v Malešicích. "Byl by to přínos do rozpočtu a ještě by nám to vyrábělo proud. Spalovna by měla být ve vlastnictví města ze 100 procent," říká v rozhovoru pro IHNED.cz náměstek primátora Tomáš Hudeček.

Praha teď podle Hudečka nemá mimo Malešic zásadní zdroj elektrické energie, který by byl uvnitř distribuční sítě a infrastruktury. Podle něj chybí Praze zhruba 150 MW paroplynových či jiných elektráren a hrozí kvůli tomu i blackout. U další z firem, ve které má město podíl – u Pražské energetiky (PRE) – má Praha na ovládání firmy daleko menší vliv a navýšení stávajícího podílu je tak velmi nepravděpodobné.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-59235880-namestek-primatora-hudecek-potrebujeme-vlastnit-spalovnu-malesice-hrozi-blackout




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)