Nevzdávejme se jaderných elektráren, mohou zachránit milióny lidí, tvrdí experti

12.04.2013 20:44

Jaderná energie sice nemá léčebné schopnosti, přesto ale může na světě zachránit do poloviny století až sedm miliónů lidí. Jednoduše proto, že je nezabije znečištění, jehož zdrojem jsou elektrárny spalující uhlí a naftu. Ve své nové studii to tvrdí obhájci jaderné energie z NASA James Hansen a Pushker A. Karecha.

 

 

Jaderné elektrárny chrání podle studie ovzduší před 64 gigatunami emisí skleníkových plynů a smogu, které by vznikly při stejném výkonu tepelných elektráren. Do budoucna by pak mohly zabránit vypouštění dalších 80 až 240 gigatun škodlivých emisí. Jaderná energie je podle autorů čistší, přestože uznávají, že vyhořelé palivo a jeho ukládání představují vážnou ekologickou hrozbu.

Zdroj: https://www.novinky.cz/domaci/298027-nevzdavejme-se-jadernych-elektraren-mohou-zachranit-miliony-lidi-tvrdi-experti.html




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)