Nové soláry přijdou o podporu. Sníží se i příspěvek na obnovitelné zdroje

13.09.2013 20:26

Vysoké náklady na elektřinu silně zatěžují tuzemské firmy. To má alespoň trochu zlepšit novela zákona, kterou schválil Senát a která omezuje podporu výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie. Na tu letos jde zhruba 45 miliard korun.
Senát schválil vládní novelu, která omezuje podporu výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie. Návrh zákona ukončuje podporu výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů uvedených do provozu od 1. ledna příštího roku. Příjemci dotací také budou muset odkrývat své vlastníky. Snižuje i příspěvek na podporu obnovitelných zdrojů, který spotřebitelé platí v ceně elektřiny.

Pro zákon hlasovalo 56 přítomných senátorů napříč stranami. Proti byl jen Libor Michálek z Klubu pro obnovu demokracie.
Účelem novely je omezit dopady podpory obnovitelných zdrojů na spotřebitele i na státní rozpočet. V letošním roce jde na tuto podporu kolem 45 miliard korun, z toho téměř 12 miliard jde ze státního rozpočtu a zbytek platí lidé a firmy v cenách elektřiny.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-60715770-nove-solary-prijdou-o-podporu-obnovitelne-zdroje




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)