NWR dohodla lepší ceny, než se čekalo. Prodeje byly ale slabší. Cena akcie nereaguje

18.07.2013 15:03

Těžební společnost NWR ráno odtajnila objem produkce a prodejů za letošní druhé čtvrtletí. "Prodeje koksovatelného uhlí zaostaly očekáváními, resp. celoročními plány. Na druhou stranu prodeje energetického uhlí předčily naše odhady," komentuje čísla analytik Tomáš Sýkora.
Těžební společnost New World Resources (NWR), která je majitelem černouhelné firmy OKD, uzavřela s odběrateli dohody o cenách.
Prodejní cena koksovatelného uhlí se pro třetí čtvrtletí mezičtvrtletně snížila o osm procent na 92 eur za tunu a cena koksu klesla o tři procenta na 232 eur za tunu.
Podle firmy cena vychází z předpokládané struktury prodeje zhruba 49 procent tvrdého koksovatelného uhlí, 42 procent poloměkkého koksovatelného uhlí a osmi procent koksovatelného uhlí typu PCI.

Společnost již dříve oznámila, že energetické uhlí je letos dodáváno za průměrnou cenu 60 eur za tunu, vyjma prodeje energetického uhlí ze zásob.
"Oznámení NWR považujeme za neutrální pro obchodování, když mírně vyšší než očekávané smluvní ceny pro třetí kvartál vyvažují slabší prodeje koksovatelného uhlí ve druhém kvartále. Potvrzujeme naši cílovou cenu 15 Kč/akcie. Ponecháváme doporučení redukovat pozici v NWR," komentuje to Tomáš Sýkora, analytik Patria Direct.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/podnikani-a-dane/c1-60273420-nwr-dohodla-lepsi-ceny-nez-se-cekalo-prodeje-byly-ale-slabsi-cena-akcie-nereaguje




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)