Plyn zlevnil, domácnosti ušetří měsíčně i stokoruny

03.05.2013 13:37

Lidem, kteří využívají zemní plyn, přicházejí na jaře od dodavatelů konečně dobré zprávy. Prakticky všichni totiž plyn zlevňují, v pátek tak učinily společnosti RWE a ČEZ. I když ke zlevnění došlo až na konci topné sezóny, běžné domácnosti v bytech za rok ušetří stokoruny, odběratelé, kteří zemní plyn používají v rodinných domech, až tisíce.
Rodiny, které se obávají toho, že jim plyn před topnou sezónou zase zdraží, a reálně tak nic neušetří, si mohou u některých dodavatelů nechat ceny zafixovat tak, že budou platit stejně i v příští topné sezóně. Výměnou ovšem musí s dodavatelem podepsat alespoň dvouletou smlouvu.
Většina avizovaných snížení cen má začít platit od začátku letošního května, někteří dodavatelé, jako Bohemia Energy, Bicorn a X-Energie zlevňují od června. Cenový pokles se podle manažera internetového srovnávače Sfinance.cz Martina Špačka pohybuje většinou mezi 6 a 11 procenty proti současným cenám dodavatelů.

„Za prudkým zlevněním u nás stojí především silná konkurence a snaha jednotlivých dodavatelů nepřijít o své zákazníky,“ řekl Právu Špaček. Z různých průzkumů pak vyplývá, že domácnosti decimované hospodářskou krizí při hledání nejnižší ceny stále častěji dodavatele energií nakonec i skutečně mění.
Jak Špaček upozornil, úspora je často podmíněna smlouvou vázanou na dva nebo tři roky. „I pokud smlouvu s úvazkem už máte, stojí za to se na změny u svého dodavatele podívat. Někteří totiž upravují podmínky i pro své stávající zákazníky,“ zdůraznil.

Zdroj: https://www.novinky.cz/finance/300874-plyn-zlevnil-domacnosti-usetri-mesicne-i-stokoruny.html




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)