Podomní prodejci nad propastí. Zachránit se chtějí vlastní asociací

09.08.2013 08:44

Výnosný byznys přímého prodeje dusí zákazy. V mnoha českých městech už totiž nesmí obchodníci obcházet. V Česku vzniká asociace podomních prodejců, chtějí se tak bránit zákazům svého působení v českých městech.
Už téměř dvě stě obcí zakázalo podomní prodej. Společnostem, které se jím živí, tak klesly příjmy o padesát i víc procent. Nyní se chtějí zákazům postavit samoregulací a připravují vlastní asociaci.

Oficiálně má začít Asociace pro férový prodej fungovat od září, mezi členy bude zhruba desítka největších hráčů v této oblasti.
Právě prodej především služeb dům od domu si vyžádal v posledních letech velkou kritiku. Především staří lidé prodejcům mezi dveřmi do bytu podepsali téměř cokoli. Neférové a neetické triky a nátlak na lidi ze strany prodejců pak přiměl řadu českých měst a obcí k razantnímu kroku.
Zhruba před rokem tak začaly ve větším přibývat města a obce, které vyhláškami přímý prodej na svém území zakázaly.
Zakládající členové nové asociace připravují etický kodex a stanovy, které by byly prvním krokem k regulaci přímého prodeje.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-60393890-podomni-prodejci-nad-propasti-zachranit-se-chteji-vlastni-asociaci




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)