Podomní prodejci se brání zákazům. Zakládají si proto vlastní asociaci

30.01.2013 16:46

Podomním prodejcům brzdí výnosný byznys zákazy působení v řadě českých měst. Chtějí se tomu bránit a chystají proto vlastní asociaci. Podomním prodejem se u nás živí tisíce lidí, většinou se soustředí na nabídku elektřiny a plynu. Víc než deset minut vám nevezmu. Podívejte se, jak můžete ušetřit. Tak často začínají podomní prodejci svůj byznys. A byznys je to dobrý. Ročně tak vydělají stovky milionů korun. Stále častěji jsou ale kritizováni za nátlak především na starší lidi a za lživé informace.

Několik firem, které se přímým prodejem živí, jde nyní do protiútoku. Chtějí založit vlastní asociaci, která by měla zlepšit image podomních prodejců a fungovat jako filtr před špatnými obchodníky. "Nekvalitní prodejci tu jsou proto, že se trh vůbec nereguluje, prodávat energie může každý z ulice. Způsobem, jak to vyřešit ale není úplný zákaz přímého prodeje. Efektivně pomůže vlastní regulace," říká Radomír Taláb ze společnosti Blue Ocean Management, která patří k největší firmám v přímém prodeji u nás. V Česku se podomním prodejem živí několik tisíc lidí, většina z nich působí samostatně na volné noze. Ve specializovaných firmách jich pracuje jen několik stovek.

"Města dávají všechny na jednu hromadu, přitom tady jsou obrovské rozdíly. Chceme to rozlišit díky asociace certifikovaných osobních prodejců," říká Miloš Karban, jednatel ostravské společnosti LCN Group. Fungovat by nová asociace měla podobně jako Asociace pro elektronickou komerci. Zaručovat by tak například měla vyškolení a certifikaci svých členů. Podle Karbana by nová asociace mohla začít fungovat během několika měsíců. Nyní probíhají jednání s dalšími firmami v oboru. Jak říká Jan Stránský z Asociace osobního prodeje, která se zabývá jen prodejem spotřebního zboží a ne služeb, může nové uskupení být jedině přínosem.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-59219930-podomni-prodejci-se-brani-zakazum-zakladaji-si-proto-vlastni-asociaci




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)