Podvodní prodejci energií jsou čím dál drzejší. Lidem tvrdí, že ČEZ zkrachoval

06.12.2012 08:23

Rostoucí ceny energií vedou mnoho tisíc domácností k tomu, aby se zamyslely nad změnou dodavatele. Využívají toho nepoctiví podomní prodejci, kteří se zaměřují hlavně na starší občany a neváhají jim lhát do očí. K jejich penězům se chtějí dostat dokonce tvrzením, že energetický kolos ČEZ zkrachoval. Nedávno oznámené zdražení elektřiny až o dva tisíce korun ročně aktivitu neseriózních podomních prodejců ještě dále zvýšilo. „ČEZ zkrachoval, rychle mi to podepište, než vám vypnou elektřinu,“ dozvěděly se už stovky lidí. Těchto případů, ke kterým dochází už nejen u prodejců menších dodavatelů, přibývá.

Lidé by si měli při setkání s takovým obchodníkem vyžádat veškeré informace, a hlavně žádné dokumenty nepodepisovat, radí odborníci. Vhodného dodavatele zjistíte až pečlivým srovnáním několika možných alternativ. „Nemůžeme házet všechny podomní prodejce do stejného pytle. Bohužel na první pohled je pro neznalého člověka velmi těžké odlišit odborníka od podvodníka. Doporučujeme věnovat dostatečnou pozornost pro čtení předložených dokumentů a srovnání předložené nabídky s ostatními, například na internetu,“ uvedl Martin Špaček z portálu Sfinance.cz.

Zdroj: https://www.novinky.cz/finance/286822-podvodni-prodejci-energii-jsou-cim-dal-drzejsi-lidem-tvrdi-ze-cez-zkrachoval.html




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)