Poplatky za elektřinu jsou šílené, hejtman žádá o zásah

24.07.2013 09:35

Ostrava - "Šílené" platby na podporu obnovitelných zdrojů energie potápějí velké severomoravské firmy, a tamní hejtman Miroslav Novák proto žádá stát, aby zasáhl.
"Ten malér někdo spískal, ale platit za něj nemohou velcí zaměstnavatelé v našem kraji, musí pomoci státní rozpočet," prohlásil Novák v rozhovoru, který publikoval deník Insider v úterním vydání.
Největší firmy v severomoravském regionu - OKD, Arcelor Mittal, Vítkovice, Třinecké železárny - odvedou ročně na podporu ekologicky vyráběné elektřiny dvě miliardy korun.

"To je šílená částka. Platby jsou největší v Evropě, což prudce snižuje jejich konkurenceschopnost," tvrdí hejtman a přidává se tak k iniciativě firem tažených především šéfem Vítkovic Janem Světlíkem, který za snížení cen elektřiny vyšroubovaných poplatkem na obnovitelné zdroje lobbuje už delší dobu.

Zdroj: https://aktualne.centrum.cz/ekonomika/podnikani/clanek.phtml?id=785944




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)