Poště klesl zisk, zkusí nové projekty. Listonoši budou odečítat energie

10.01.2013 11:56

Česká pošta v roce 2012 hospodařila podle předběžných údajů se ziskem zhruba 300 milionů korun. To je o 100 milionů více, než pro loňský rok plánovala, ale zhruba 120 milionů pod výsledkem roku 2011. iDnes.cz to potvrdil generální ředitel Petr Zatloukal.
Podle ČTK hospodaření státního podniku pozitivně ovlivnil růst na balíkovém trhu, naopak pokračoval pokles na trhu listovních zásilek, meziročně asi o 12 procent. Podle Petra Zatloukala se však taková čísla očekávala. Za nižším ziskem podle něj stojí také velké investice, která Česká pošta v loňském roce realizovala.
"Investovali jsme značné prostředky do logistiky. Zhruba sto milionů korun také míří na mzdy zaměstnanců a na odměny za nové služby, které Česká pošta provozuje," vysvětluje Zatloukal. Ve skutečnosti pošta podle něj hospodařila s vyšším ziskem, ale právě kvůli splnění plánu pro loňský rok vyplatí zaměstnancům mimořádné odměny, které v souhrnu přesáhnou 100 milionů korun. Jde mimo jiné o distribuci denního tisku, či prodej nejrůznějších produktů na pobočkách.

Zdroj: https://ekonomika.idnes.cz/ceska-posta-ocekava-zisk-za-lonsky-rok-300-milionu-f60-/ekoakcie.aspx?c=A130110_101449_ekoakcie_pan




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)