Pozor na elektronické aukce, můžete zůstat bez energií

10.09.2013 16:43

Praha - Energetický regulační úřad se bude zabývat elektronickými aukcemi energií, které pod svoji záštitou prosadila řada starostů městských částí a obcí.
První výsledky analýzy, kterou si úřad vyžádal od poradenské společnosti ENA, totiž ukazují na značná rizika, která mohou v konečném důsledku vést k odstřihnutí zákazníků od energií.

Nejen že v řadě případů jsou podmínky elektronické aukce energií netransparentní a zákazníci tak nedosáhnou představované úspory. Na trhu se navíc začaly objevovat firmy, které dosud neměly s dodávkami energií žádné zkušenosti.
„Takové firmy nemusí mít zatím zakoupeny žádné energie a spoléhají na to, že ceny půjdou dolů. Pokud ale pokles nepřijde, nebudou schopny jakožto vítězný (nejlevnější) dodavatel dostát svému závazku. Zákazník tedy může přijít o dodávky," obává se jednatel firmy ENA Vladimír Štěpán.

Zdroj: https://aktualne.centrum.cz/finance/bydleni/clanek.phtml?id=789935




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)