Pozor na oblíbené aukce elektřiny. Dopředu nevíte, co podepisujete

11.09.2013 07:38

Hromadné aukce na levnější dodavatele elektřiny či plynu jsou v českých obcích stále oblíbenější. Lidé díky nim mohou ušetřit, ale dopředu nevědí, co podepíší. Hrozí, že si firma vyjedná podmínky výhodné především pro sebe.
Na rizika těchto aukcí v úterý poprvé upozornila poradenská společnost Ena, která spolupracuje s Energetickým regulačním úřadem.

 

 

"V současné podobě jsou aukce dost netransparentní, protože si vítězný dodavatel může do obchodních podmínek napsat v podstatě cokoli," říká Vladimír Štěpán, jednatel poradenské společnosti Ena, která teď pro Energetický regulační úřad (ERÚ) zpracovává analýzu elektronických aukcí. Jejím výsledkem budou také doporučení pro úřad na možnou regulaci tohoto byznysu, jež zatím chybí.

Zdroj: https://ekonomika.idnes.cz/elektronicke-aukce-elektriny-maji-sva-rizika-fnt-/ekonomika.aspx?c=A130910_223701_zahranicni_brm




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)