Pražské byty obcházejí prodejci energií, vyhrožují odpojením od sítě

25.04.2013 09:39

V metropoli se objevili noví dodavatelé elektřiny a plynu. Podomní prodejci, kteří jejich služby nabízejí, se snaží usilovně vloudit do domácností. K úspěchu si pomáhají lživými báchorkami, jak MF DNES potvrdilo několik svědků.
Lež první: tvrdí, že zastupují Pražskou energetiku (PRE). S ní přitom nemají nic společného. Lež druhá: ubezpečují, že lidé ušetří stovky korun měsíčně. Ti však uspoří většinou jen pár desetikorun. Lež třetí: slibují, že změna dodavatele energie je zdarma. Ve skutečnosti bývá ve smlouvě uveden i takzvaný aktivační poplatek.
"Pánové mi zamávali před očima nějakou divnou průkazkou, a že potřebují fakturu. Mají prý od PRE pověření uzavírat dodatky ke smlouvám," líčí Lada Procházková z Břevnova návštěvu, před níž přibouchla dveře. "Měli v deskách faktury od sousedů," všimla si.
I v Bubenči měli podobného návštěvníka. "Nechal nám tu dokonce bezcenné papíry s hlavičkou PRE. Sama smlouva ale s Pražskou energetikou neměla nic společného," říká Dita Nováková, jež nezvaného hosta vyprovodila ze dveří.
Kde odborníci poradí: Energetický regulační úřad www.eru.cz, tel. 564 578 666, kalkulátor spotřeby: kalkulator.eru.cz Ministerstvo průmyslu a obchodu www.mpo.cz, tel. 224 851 111 SOS – Asociace www.asociace-sos.cz, tel. 900 10 10 10

Také další odběratelé elektřiny ze severozápadního konce Prahy popsali zhruba stejnou historku, v níž figurují falešní zaměstnanci PRE, kteří nabízejí desetiprocentní slevu. A všichni nakonec vytáhli z desek stejnou smlouvu k podpisu - s firmou SVT Group.
Její ředitel Martin Los společnost hájí. "Je morálně neomluvitelné, že se někdo vydává za konkurenci. Poškozuje tím dobré jméno naší společnosti i PRE. Omlouvám se všem. Nejsou to ale naši zaměstnanci, najímají je externí obchodní skupiny," uvedl Los. Připouští přitom, že to není jediná stížnost na prodejce spojené s SVT. Zvlášť v Ostravě mají naštvaných zákazníků plno.
Dominantní dodavatelé energií v metropoli, Pražská energetika a Pražská plynárenská, se s podobnými stížnostmi setkávají denně.

Zdroj: https://praha.idnes.cz/nevybirave-chovani-prodejcu-elektriny-dyy-/praha-zpravy.aspx?c=A130424_1921111_praha-zpravy_eb




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)