Pro stavbu geotermální elektrárny máme investora, teď rozhodnou lidé, říká starosta Semil

22.01.2013 10:01
Semily chtějí být prvním místem v Česku, kde se bude vyrábět teplo a elektřina ze země. O kolik bude levnější teplo, zatím říct neumíme, tvrdí starosta Semil Jan Farský. Lidé budou o projektu rozhodovat už tento týden současně s volbou prezidenta.

Semily chtějí být prvním městem v Česku, které postaví geotermální elektrárnu. Dohoda se investorem, firmou Entergeo, je před podpisem. Občané mohou projekt zamítnout peticí při druhém kole prezidentských voleb. Pokud bude proti více než pětina všech voličů, bude se v únoru konat referendum.

Město si od průkopnického projektu slibuje, že získá lokální zdroj levnější elektřiny a tepla. "Za kolik se bude teplo za čtyři roky prodávat, zatím říci neumíme," tvrdí v rozhovoru pro IHNED.cz starosta Semil Jan Farský (Starostové pro Liberecký kraj).

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-59164670-pro-stavbu-geotermalni-elektrarny-mame-investora-ted-rozhodnou-lide-rika-starosta-semil




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)