REsolar přijde solární barony draho, hrozí jim miliónová sankce

27.08.2013 10:06

Takzvaným solárním baronům, povětšinou dobře skrytým majitelům velkých fotovoltaických elektráren v Česku, hrozí mnohamiliónová sankce kvůli neoprávněnému užívání již registrované ochranné známky.
Poté, co letos v únoru ve Sněmovně nakonec neuspěli se svými snahami o to, aby nemuseli za budoucí recyklaci vysloužilých solárních panelů platit, rozhodli se na jaře na poslední chvíli založit si firmu REsolar, s. r. o., která má v příštích desetiletích recyklaci dosloužilých panelů sama zajišťovat.

Jak ale Právo zjistilo z internetových stránek Úřadu průmyslového vlastnictví, ochrannou známku REsolar, pod kterou solární baroni už zahájili rozsáhlou marketingovou kampaň, má už skoro tři roky zaregistrovanou německá společnost CCR Logistics System AG, mj. právě i pro recyklaci solárních panelů.
Společnost CCR se podle informací Práva už začala proti neoprávněnému užívání své známky v ČR bránit právní cestou. Oslovení právníci se shodují, že české solárníky může jejich chyba stát mnoho miliónů korun, ať už celá věc skončí před soudem, nebo bude vyřešena mimosoudně.

Zdroj: https://www.novinky.cz/ekonomika/311625-resolar-prijde-solarni-barony-draho-hrozi-jim-milionova-sankce.html




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)