Sázka na plyn se ČEZ nevyplácí. Dvacetimiliardová investice do Počerad bude ztrátová

03.05.2013 13:31

Plynovou elektrárnu v Počeradech se ČEZ nevyplatí spustit, přiznává obchodní ředitel Alan Svoboda. Ceny plynu šly nahoru, elektřina je naopak rekordně levná. "Před pár lety chtěli do plynu investovat všichni, zdál se velmi perspektivní," zastává se ČEZ analytik Michal Šnobr.
Mnohamiliardová investice společnosti ČEZ zavání fiaskem. Polostátní firma má do dvou měsíců dostavět plynovou elektrárnu v Počeradech. Kvůli nízkým cenám elektřiny a drahému plynu se však nevyplatí elektrárnu spustit. V rozhovoru pro HN to přiznává obchodní ředitel ČEZ Alan Svoboda.

„I když máte vysoce účinnou plynovou elektrárnu, tak se dnes výroba elektřiny jednoduše nevyplatí,“ říká Svoboda. Elektrárna, kterou se nakonec ČEZ mělo podařit postavit o několik miliard levněji než za původně plánovaných 20 miliard korun, tak bude většinu času stát.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-59806480-sazka-na-plyn-se-cez-nevyplaci-dvacetimiliardova-investice-do-pocerad-bude-ztratova




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)