Solární podvod za miliardy. Úředníci si nastavili ceny

04.02.2013 16:32

Praha - Energetický regulační úřad má podezření, že jeho bývalí pracovníci postupovali nezákonně při stanovování výkupních cen fotovoltaické elektřiny. Škody můžou být v řádu desítek miliard korun. Vyplývá to z vnitřního auditu Energetického regulačního úřadu, jehož výsledky dnes představila předsedkyně úřadu Alena Vitásková. Úřad podle ní dal podnět státnímu zastupitelství, aby záležitost prošetřilo. "Z tohoto auditu vyplynulo, že byly ceny stanoveny nad rámec zákona," řekla Vitásková. Podle ní se netransparentní stanovování výkupních cen dělo v letech 2005 až 2011. Nechtěla spekulovat, zda jde o jednotlivce, nebo o skupinu lidí. Podnět k vyšetřování se týkal neznámého pachatele.
Vitásková rovněž uvedla, že ji výsledky auditu překvapily. "Nicméně když jsme ten audit zadávali a pracovníci, kteří byli zodpovědní za tuto oblast, začali tuto práci velmi sabotovat a neposkytovali součinnost auditorské společnosti, tak jsem začala mít podezření, že nemusí být vše v naprostém pořádku," řekla. Zaměstnanci Energetického regulačního úřadu, kteří odmítali při auditu spolupracovat, podle ní museli úřad opustit.

Zdroj: https://aktualne.centrum.cz/ekonomika/podnikani/clanek.phtml?id=770453




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)