Úspěch plynu z břidlic v USA láká další země. V Česku není těžba na pořadu dne, řekl Nečas

23.05.2013 09:00

Klíčovým tématem "energetické" části summitu EU byly ceny energií. Zatímco v Evropě rostou, v USA klesají, což vede k ohrožování konkurenceschopnosti evropských podniků, uvedl premiér Nečas. Z Bruselu také vzkázal, že břidličný plyn se v Česku v brzké době těžit nebude.

Těžba břidlicového plynu v České republice zatím není na pořadu dne. Vyplývá to z prohlášení premiéra Petra Nečase. Po summitu Evropské unie věnovanému energetice a daním Nečas v Bruselu zdůraznil, že předpokladem pro případný průzkum a těžbu břidlicového plynu v České republice je přijetí vhodné legislativy. Podle něj také není možné, aby se šlo v tomto směru proti místním samosprávám.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-evropa/c1-59926260-uspech-plynu-z-bridlic-v-usa-laka-dalsi-zeme-v-cesku-neni-tezba-na-poradu-dne-rekl-necas




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)