V sobotu bude pro britské klienty elektřina zdarma, plánuje energetická firma

02.08.2013 12:33

Společnost British Gas chce nabídnout svým zákazníkům ve Velké Británii elektřinu o sobotách zdarma. Slibuje si od toho, že ji budou využívat méně v pracovních dnech, kdy mají naopak vysokou spotřebu firmy.
V týdnu by měli lidé spotřebovávat méně elektřiny, protože v tu dobu spotřebovává hodně energie průmysl i další firmy. Motivovat k tomu chce Brity energetická společnost British Gas tím, že nabídne domácnostem elektřinu v sobotu zdarma.
Novinku by chtěla společnost spustit nejspíš od začátku příštího roku. Nyní už běží pilotní projekt a na konci roku se má ještě dál rozšířit. O plánu British Gas informují britská média.

Jediná podmínka, aby lidé mohli elektřinu v sobotu odebírat zdarma, spočívá v tom, že musí mít instalovány tzv. inteligentní měřiče. S těmi se dá přesně zjistit, kdy člověk spotřebovával elektřinu. Podle BBC by se mohlo jednat zhruba o milion domácností.
Podle plánu by tak lidé získali v sobotu na 24 hodin elektřinu zdarma, pokud přistoupí na to, že v pracovních dnech sníží svou spotřebu. Podle odborníků ale nebude nabídka nikterak přínosná, protože velkou část spotřeby elektřiny nemůže člověk přesouvat jen na vybraný den v týdnu.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-evropa/c1-60361240-v-sobotu-bude-pro-britske-klienty-elektrina-zdarma-planuje-energeticka-firma




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)