Vláda bude méně dotovat cenu elektřiny z obnovitelných zdrojů. Lidé zaplatí víc

24.10.2012 16:33
Zákazníci na dotacích obnovitelných zdrojů zaplatí v příštím roce 44 miliard, tedy o sedm miliard více než v letošním roce. Vláda navíc dá méně na dotaci ceny. Domácnosti tak zaplatí za elektřinu o stovky až tisíce korun ročně víc. Domácnosti a podniky si příští rok znovu připlatí za elektřinu kvůli dotacím slunečních elektráren. Zákazníci na dotacích zaplatí v příštím roce 44 miliard, tedy o sedm miliard více než v letošním roce. Jak navíc ve středu rozhodla vláda, státní příspěvek na zmírnění dopadů podpory zelené energie klesne o další dvě miliardy.

Podle předběžných odhadů kvůli novému nastavení pravidel elektřina pro domácnosti zdraží od dvou do čtyř procent, tedy o stovky až tisíce korun ročně. U velkoodběratelů, kteří na rozdíl od domácností neplatí distribuční poplatky, má být procentuální růst ještě vyšší.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi/c1-58098780-vlada-bude-mene-dotovat-cenu-elektriny-z-obnovitelnych-zdroju-lide-zaplati-vic




Agentura PPC MAX - SEO optimalizace a PPC reklama / Bydlení zdarma. / Služby Na klíč - katalog firem / Internetová reklama a PR články / Levný virtuální operátor - tarify (volání, SMS, internet)